Over Nok Thai

Authentiek Thais restaurant met dagverse ingrediënten ...


Thailand is ongeveer zo groot als Frankrijk en met 65 miljoen inwoners heeft het ook een bijna even grote bevolkingsomvang. Het land strekt zich uit van noord naar zuid over een lengte van ongeveer 1650 km, met uitlopers van de Himalaya in Noord-Thailand, een hooggelegen plateau in het Noordoosten (ook Isaan genoemd), een rivierdelta in Centraal-Thailand en tropisch oerwouden en eilanden in het zuiden. Er wonen in Thailand 40 verschillende volkeren.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zéér divers is. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd: pikant, zuur, zoet, zout en bitter.

Thailand is het land van de rijst en staat bekend voor het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden. De meeste gerechten worden in de wok bereid. Traditioneel werd door Thai, zittend op de grond op gevlochten matten, met de rechterhand gegeten, maar het is tegenwoordig gebruikelijk lepel en vork te gebruiken.

Met de introductie van tafels en stoelen vanuit China en vanuit het Westen, wordt steeds minder zittend op de grond gegeten. Alleen noedelsoepen worden met eetstokjes genuttigd.

Een typische Thaise maaltijd bestaat uit verschillende gerechten die gedeeld worden door alle disgenoten. Tussen de verschillende gangen wordt er niet gewacht zoals bij de westerse keuken. Bij Nok-Thai doen we dit wel.
OOK OM AF TE HALEN
03 324 50 88